Symposium over sociale duurzaamheid - +

Geen hogere woonlasten en grijp de energietransitie aan om banen te creëren in Zuidoost. Dat zijn de twee belangrijkste stellingen waarover op dinsdag 14 mei uitgebreid gepraat zal worden op een symposium over sociale duurzaamheid in het stadsdeelkantoor. Op het symposium wordt de visie op duurzaamheid 2040 van het stadsdeel Zuidoost gepresenteerd en de vele en nieuwe ontwikkelingen op dat gebied in het stadsdeel. Belangrijk is dat de gebruikers van energie geen hogere woonlasten betalen, de lokale werkgelegenheid gestimuleerd wordt en de initiatieven vanuit Zuidoost omarmd worden.

Er zullen pitches zijn van Smart City Arena, 1000 banenplan, Amsterdam Aardgasvrij, GroengasQuickFit, Postcoderoos 2.0, lokale opleidingen en andere initiatieven die een grote bijdrage leveren aan een betaalbare energietransitie.

Dirk de Jager, portefeuillehouder Duurzaamheid in Zuidoost en initiatiefnemer van het symposium en festival, kijkt er naar uit: “We merken dat duurzaamheid steeds meer leeft onder bewoners en ondernemers in Zuidoost en dat er veel initiatieven zijn. Op het symposium kijken we bijvoorbeeld of dit ook voor banen kan zorgen. Wij zien veel mogelijkheden.”

Aanmelden
■Datum: dinsdag 14 mei 15.00 – 17.00 uur
■Plaats: Raadszaal stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150
■Aanmelden tot 13 mei via SDS14mei@amsterdam.nl

Het symposium over sociale duurzaamheid vormt de aftrap voor het duurzaamheidsfestival dat gehouden wordt op 14, 15 en 16 mei.

Op 14, 15 en 16 mei vindt het Duurzaamheidsfestival plaats. Met een informatiemarkt over initiatieven in Zuidoost, muziek en demonstraties met elektrisch koken en gratis adviezen van een energiecoach.

Elke avond zijn er van 19 tot 21 uur werksessies met experts. Deelnemers kunnen dan ideeën en initiatieven delen. Op donderdag 16 mei is er bijvoorbeeld een bijeenkomst voor huiseigenaren/VvE’s over duurzaam onderhoud.
■Datum: 14, 15 en 16 mei van 17:00 tot 21:00 uur
■De Informatiemarkt is in de publiekshal stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150

Meer informatie en aanmelden voor werksessies via http://zo-duurzaam.nl/

Lees verder over het Duurzaamheidsfestival


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2019. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP