RWS test fundering scherm bij Kantershof - +

In augustus en oktober vorig jaar stond in een bouwbericht van Rijkswaterstaat meldingen van beweging in de bodem bij het geluidsscherm bij de A9 bij Kantershof. De bodem moet helemaal stabiel zijn om ervoor te zorgen dat ook het geluidsscherm stevig verankerd blijft. Sinds de zomer van vorig jaar meet RWS de bewegingen van de grond. Daarnaast wordt gecontroleerd of het geluidsscherm nog goed en veilig staat.

De metingen laten zien dat de bodem nog niet helemaal tot rust is gekomen. Het geluidsscherm staat echter nog recht en vertoont geen schade door verzakking. Om te controleren of de verankering in de bodem in orde is, voert RWS de komende week onderzoek uit aan de funderingspalen.

Over de resultaten van het onderzoek en eventuele maatregelen wordt u dit voorjaar geïnformeerd.

Doormeten funderingspalen
Van vrijdag 22 februari tot en met vrijdag 1 maart zijn er onderzoeken. De bovenkant van de funderingspalen wordt vrijgegraven. Hiervoor gebruikt RWS een kraan die vanaf de Provincialeweg langs het geluidsscherm rijdt. Daarna wordt met speciale apparatuur de palen doorgemeten. Tot slot worden de gaten weer opgevuld.

Hinder
De werkzaamheden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Mogelijk ondervindt u hinder van het geluid van de kraan en de voertuigen waarmee de onderzoekers naar het terrein komen. De metingen zelf leveren weinig hinder op.


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2019. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP