Opknapbeurt met militaire precisie - +

Kinderboerderij de Gliphoeve wordt vandaag en morgen opgeknapt door 25 toekomstige militairen. Het ROC van Amsterdam, Veiligheidscollege, opleiding Veiligheid en Vakmanschap, wil dat de kinderboerderij duurzaam behouden blijft voor de bewoners in de buurt. Boer Thijs en boerin Birgit zijn blij met de grote hoeveelheid man(- en vrouw)uren die hen gratis ter beschikking wordt gesteld.

Het Veiligheidscollege voelt zich sterk verbonden met haar omgeving en stelt zijn kennis en kunde dan ook graag beschikbaar aan Kinderboerderij de Gliphoeve. De school stelt een selecte groep van vijfentwintig militairen in opleiding (Vakopleiding Genie) beschikbaar. Met militaire precisie en discipline wordt het elektra, het schilderwerk en het groen aan en bij de boerderij aangepakt.
Leerlingen kunnen zo ervaring op doen bij het verbeteren van een bestaande infrastructuur, iets wat in de toekomst op hun terrein goed toepasbaar is.

Kinderboerderij de Gliphoeve is een gezellige, laagdrempelige, groene ontmoetingsplek midden in de Bijlmer waar iedereen 7 dagen in de week welkom is. Er zijn verschillende dieren, een speeltuin, spelletjes, een bibliotheekje en een pannenkoekenhuis met groot terras, gerund door leerwerkbedrijf Sweet Store. Samen met de buurt worden daarnaast allerlei activiteiten georganiseerd.

Meer informatie op de websites van Kinderboerderij de Gliphoeve en het ROC van Amsterdam, MBO College Zuidoost.


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2020. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP