Langerlust dicht wegens faillissement TheColourKitchen - +

Sommige buurtbewoners zullen het al gemerkt hebben: Boerderij Langerlust is gesloten omdat het moederbedrijf The Colour Kitchen failliet is verklaard. Op de Facebookpagina van Langerlust staat: ‘Het spijt ons enorm te moeten mededelen dat 4 juni 2019 het faillissement is uitgesproken van vrijwel alle BV’s van The Colour Kitchen. Alleen de BV’s van de franchiserestaurants (Zuilen en de Oude Gracht) en The Colour Kitchen On Tour zijn niet failliet. Helaas is het niet gelukt om het faillissement van de The Colour Kitchen BV’s te voorkomen. Voor onze locatie Langerlust betekent dit ook dat de brasserie gesloten is.

Er is een grote kans op overname van onze activiteiten. In overleg met de curator kunnen we berichten dat alle activiteiten voorlopig worden voortgezet. We willen alle partners, relaties en gasten hartelijk bedanken voor jullie betrokkenheid en steun. De storm is nog niet gaan liggen, de toekomst is onzeker, maar we werken met man en macht aan het voortzetten van onze maatschappelijke missie.’

Op de website van The Colour Kitchen staan vage berichten over de reden van het faillissement: ‘Natuurlijk zijn er bepaalde keuzes gemaakt en misschien hebben we afslagen gemist. De laatste jaren hebben we onze schouders eronder gezet om structureel rendabel te worden en we waren zeker het afgelopen jaar goed op weg. De nieuwe wervingscampagne sloeg aan en er staan nieuwe opleidingsprogramma’s op rol die een nieuwe doelgroep aanspreken. Tijd was onze grootste vijand. De achterstand die inmiddels was opgebouwd was te groot om de periode tot de nieuwe deelnemers instroom te overbruggen. We zijn ook uit onverwachte hoek voor verrassingen komen te staan.’

2018 was een hectisch jaar voor Langerlust. De gemeente -eigenaar van het pand- wilde een meer ‘marktconforme huur’ die hoofdhuurder Pantar niet kon opbrengen. Daarop leek het doek. te vallen. Op 30 september werd een groot slotfeest gegeven. Na diverse en ludieke protesten van gebruikers van het restaurant, café en terras, haalde de gemeente bakzeil en verlengde de gewone huur met (slechts) een jaar. Na enkele maanden ging de populaire locatie weer (beperkt) open. In 2019 moest jammer genoeg manager Gerben Mensink vertrekken. En nu is de plek opnieuw dicht, een groot verlies voor de toch al horeca-arme Gaasperplas. Een geïnteresseerde horeca-ondernemer die contact zocht met de curator van The Colour Kitchen kwam er echter niet doorheen. De redactie adviseerde hem contact op te nemen met de gemeente.

Van een prachtige locatie als Langerlust moet toch door horeca-ondernemers iets te maken zijn waar de buurt ook wat aan heeft? Nieuws over een doorstart wordt verwelkomd.


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2020. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP