K-savanne krijgt nieuwe vorm - +

In buurthuis de Bonte Kraai is op 4 maart 2015 het aangepaste ontwerp voor de tijdelijke inrichting van het terrein van voormalig winkelcentrum Kraaiennest – in de volksmond K-savanne -gepresenteerd. Daarin zijn de opmerkingen van de bijeenkomst van 15 oktober 2014 verwerkt. Het pleintje (voor buurthuis Bonte Kraai) wordt ook heringericht, maar niet uit het budget voor de K-savanne.

Tijdelijk betekent dat de inrichting van de K-savanne tussen de 5 en 10 jaar zal bestaan. Tegen die tijd hebben we de economische recessie achter ons gelaten en kunnen (reeds bestaande) projectplannen voor dat gebied worden gerealiseerd.

Ontwerper Hans Straver presenteerde de nadere uitwerking van het ontwerp. In de plannen zitten o.a. een doolhof, een podium, een voetbalveldje, ruimte voor volleybal, trim- en outdoor krachthonkapparaten.

stadshoutGerooide bomen uit Amsterdam Zuidoost krijgen er in bewerkte vorm ook een plek. Op de bewonersdag, 11 april 2015, worden de boomstammen met medewerking van Stadshout met het aanwezige volwassenen en kinderen verwerkt. Het worden 12 zitmeubelen en een speeltreintje. Drie banken zullen door kunstenaar Abu Kanu worden vormgegeven.

kloostertuinOok de Kloostertuin krijgt er een plek. Johannes van den Akker, initiatiefnemer van het Kleiklooster, presenteerde het voorlopig ontwerp van de tuin. In het ontwerp zijn een bloemenweide, twee kruidenvelden en een ‘hophoek’ geschetst; ingrediënten die voor het brouwen van het Kleikloosterbier zijn bedoeld. De kruiden worden in bakken verbouwd van wilgentenen die in Zuidoost zijn gesnoeid. De kloostertuin staat, zoals de hele inrichting, open voor iedereen.
Vanuit het buurtwerk werd geopperd dat de kloostertuin als schooltuinproject kan worden bewerkt en onderhouden.

Over drie weken zal de definitieve invulling van het ontwerp door het DB van de bestuurscommissie (ZO) worden vastgesteld.
Daarna wordt gestart met de delen van het ontwerp. Eerst de verharding, dan de bomen, vervolgens het gras en de hagen en tot slot de Kloostertuin. De bewonersdag op 11 april is tevens het startsein voor de verdere inrichting. In de zomervakantie moet de ruimte (speel)klaar zijn.
ksavanneplan1200


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2020. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP