Hindoe Holi-feest deels in de K-buurt - +

Get ready for Holi Phagwa 2019! In maart is het Holi-time!.Op woensdag 20 maart zal de Holika verbranding plaatsvinden, met een fakkeloptocht (19 uur) vanuit de Shri Lakshmi Basisschool. De volgende dag, 21 maart, is het nog groter feest!
Op donderdag is er een openlucht Holifeest  met zang en dans in de K-buurt, veld Kralenbeek (tegenover de Kameleon). Het is daar toegestaan om met poeder te spelen. Zet de data in je agenda!

Het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa, Phagawan, Phaguaa is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest. Volgens de Gregoriaanse kalender wordt het in het voorjaar gevierd en in de hindoekalender op de dag na de volle maan van de maand Phaalguna. Naar deze maand is dit feest ook genoemd, Phagua of Phagwa. Op de dag van de volle maan vindt Holikadahan plaats. Bastantpanchami, Shivaratri, Holikadahan en Holi zijn hindoe-gedenkdagen in het hindoeïstische jaargetijde Basant.

Het Holifeest wordt gevierd met zang en dans, versnaperingen, het strooien met gekleurd poeder, parfum (Goellaal) en het sprenkelen van gekleurd water (Abier), hier verboden.


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2020. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP