Gemeente betaalt boom in de tuin - +

Bomen geven schaduw, vangen water op en geven zuurstof. Daarmee helpen ze de stad te beschermen tegen extreme regen én droogte. Omdat de gemeente bomen zo belangrijk vindt, mag u gratis een boom laten planten in uw tuin.

Ook is aan 244 basisscholen een jonge iep geschonken om te planten op de Nationale Boomfeestdag. Die was op woensdag 13 maart. De scholen kunnen ook nog 1 of meer grote iepen aanvragen. Die planten we in het najaar op het schoolplein. En we geven de bomen nog 4 jaar nazorg. Inmiddels hebben 28 scholen 1 of meer iepen aangevraagd.

Gratis boom in uw tuin

Wilt u graag een boom in uw tuin? Dan kunt u de subsidie Aanplant nieuwe bomen aanvragen. De subsidie kan worden aangevraagd door huiseigenaren, VvE’s en huurders. Als huurder moet u wel toestemming hebben van de verhuurder. De meeste woningbouwcorporaties geven standaard goedkeuring voor een boom met deze subsidie. De boom moet aan een aantal voorwaarden voldoen en geplant worden door een gecertificeerd bedrijf. Deze kosten worden ook vergoed.

Waarom gratis bomen?

Amsterdam wordt steeds voller. We moeten daarom slimmer omgaan met het groen in de stad. We proberen zoveel mogelijk groen aan te leggen in tuinen en op schoolpleinen, daken en gevels. Tegels eruit, groen erin! Zo maken we samen een zo gezond mogelijke stad voor mens en dier. En beschermen we de stad tegen de effecten van het veranderende klimaat.

Meer weten
Subsidie Aanplant nieuwe bomen


Eén reactie op “Gemeente betaalt boom in de tuin”

  1. Yolanda Boot schreef:

    Ik ben geinteresseerd! Helaas werkt de link niet.

Kantershof en zo © 2020. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP