Eén gymzaal is niet genoeg - +

Op Kantershof worden twee gymzalen gesloopt. Goede timing, want het is schoolvakantie. Basisschool Samenspel zal er op vooruitgaan is de eerste gedachte. Directeur Marijke van Amersfoort is echter minder blij. Er komt maar één gymzaal voor terug met alle gevolgen van dien.

‘Ja, het klopt dat er twee worden afgebroken en er komt er maar één voor terug. Te weinig voor de leerlingen op Kantershof van Samenspel en Bijlmerdrie helaas,’ aldus Van Amersfoort.

De Gemeente hanteert strenge regels en rekent met ingewikkelde formules om het recht op het aantal gymnastiekuren te berekenen. Ze kijkt naar oude gegevens en prognoses over aantallen leerlingen en houdt geen rekening met schooltijden of pauze van de vakdocent. ‘

Triest
De situatie is straks zo, dat basisschool Samenspel wel vakdocenten heeft maar te weinig zaalruimte. Ook naschoolse activiteiten op sportgebied moeten worden gehalveerd en extra gym aan kinderen met bewegingsachterstand kan de school niet meer bieden.

‘Ik heb nog voorgesteld om een deelbare sporthal of iets dergelijks neer te zetten. Maar helaas.
Het moest per se nu. Er is geen rekening gehouden met nieuwbouw voor de scholen in de toekomst. Het was logischer geweest als dat meteen was meegenomen. Die nieuwbouw voor Samenspel, Bijlmerdrie en Wereldwijs is in de toekomst wel de bedoeling.
Omdat we het tekort aan zaalruimte zien aankomen hebben we de Gemeente gevraagd of er bij Kraaiennest niet nog een sportzaal kan komen, zowel voor de buurt als voor omliggende scholen. Of dat idee wordt overgenomen weten we nog niet.
De komende 9 maanden moeten we als school creatief zijn als het gaat om bewegen. Zo is voor ongeveer 600 leerlingen van Samenspel slechts twee dagen een zaal beschikbaar op Geerdinkhof. Samenspel moet tijdens deze periode op zoek naar ruimte elders (niet te ver weg).’

Opties voor hier en daar een paar uurtjes ver weg van de school ziet de schoolleiding niet zitten. Er is nog wel overleg over een zaal voor één dag zaal bij de Smeltkroes in het CEC gebouw.

 

 

 


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2020. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP