Bloemen/bakken/bordjes voor Kantershof - +

Kantershof wordt op een aantal plekken verbeterd, opgeknapt of verfraaid. Dat bleek op 6 maart bij de bomvolle implementatie-bijeenkomst van ‘Ontwikkel-je-buurt’ in het actiecentrum van HartvoordeKbuurt in Klieverink.

Al eerder werd bekend dat de middenberm van de wijk (naast de rijweg) letterlijk opgefleurd wordt met een heleboel bloemen. Enkele praktische zaken worden verbeterd, zoals duidelijke bordjes die de weg wijzen naar vogelopvang De Toevlucht. Bewoners werden gek van alle mensen die de weg vroegen! Ook een idee dat uitgevoerd wordt is een vitrine aan de Kantershofstraat met informatie over de wijk. Een dergelijke vitrine is misschien bekend van de wijk Kelbergen.

Een bewoonster van de Kantershofstraat heeft straks minder last van auto’s die naast haar huis met draaiende motor –en dito vervuiling- staan wachten. Er komen namelijk dikke plantenbakken op de stoep, met planten natuurlijk. Dergelijke bakken staan ook om de hoek aan de Karspeldreef.

Het speelveldje tussen Kantershof en Karspelhof zal waarschijnlijk verrijkt worden met een speeltuintje.

Verder:

-Er is een scan gedaan door het Platform Gehandicapten Zuidoost (PGZO) naar de toegankelijkheid van de hele Kbuurt, met verbeterpunten.

-Als experiment komen er hondenuitlaatplekken omdat kinderen te vaak in drollen spelen

-Er komen bankjes bij zodat mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten

-Er worden er bankjes op seniorenhoogte gebracht

-Er komen er uilenkasten als middel tegen de rattenoverlast

-Buitenplekken waaronder voor de Herensoos bij de Bonte Kraai

-Een ontmoetingsplek met de buurt voor Kas Dushi- de Antilliaanse woongroep

-Er komen afvalbakken, groen, en nog veel meer bij.

Alle eigenaren van ideeën die uitgevoerd worden kregen een map met het idee uitgereikt. Alle lof voor initiatiefnemer Mike Brantjes!

Niet alle ideeën konden aan bod komen of waren binnen de kaders van waar de gelden voor bedoeld waren: ingrepen in de openbare ruimte. Zo viel de wens voor een extra marktdag op vrijdag en aanvragen voor privéparkeerplaatsen buiten de mogelijkheden, moeten rotondes op de Karspeldreef nog wachten en wordt een te schuin trottoir pas recht gelegd als het hele K-midden gebied op de schop gaat over een paar jaar. Dan zullen ook een aantal andere zaken alsnog aan bod kunnen komen.

De uitwerking komt in de loop van het jaar en kan per project verschillen. Hart voor de Kbuurt blijft ook betrokken om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Vele bewoners en andere betrokkenen waren bij de aftrap aanwezig, zoals de directeur ‘Wonen’ van de gemeente Max van Engen, lid van het Dagelijks Bestuur Zuidoost Dirk de Jager, de directeur van de organisatie !Woon die enorm heeft geholpen: Jacqueline van Loon en mensen van het gemeentelijk projectbureau.

Kijk voor details op www.1104enzo.nl

 


2 reacties op “Bloemen/bakken/bordjes voor Kantershof”

 1. Margreet Moolenijzer schreef:

  Is het ook mogelijk om een doorsteek voor fietsers te maken van het fietspad naar de ingang bs Samenspel
  Veel fietsers komende van Karspeldreef pakken nu een stuk stoep.

 2. shop design guidelines schreef:

  Could be painted with the colours you like or metallic finishes to your unique
  fascination. Similarly, bedrooms and closets need linen as well
  as. They fit in any area among the house or commercial restaurants. https://www.youtube.com/watch?v=aT3qOoAfHfI

Kantershof en zo © 2020. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP