Bijeenkomst over nabije toekomst garage Kempering - +

Het stadsdeel organiseert een bijeenkomst om te bezien hoe garage Kempering de komende tijd (latere sloop of niet) leefbaar kan worden gemaakt. ‘Het gebouw en de omgeving van garage Kempering in de K-buurt zien er niet meer zo aantrekkelijk uit.’, aldus de gemeente. Samen met de buurt gaat het stadsdeel bekijken wat er aan gedaan kan  worden.

Wanneer: Woensdag  6 februari 2019
Waar: Church of Pentecost, Kempering 58
Verzamelen: 16:30 uur
Start: 16:45 uur
Einde: 17:30 uur
Verzamelen vóór de blauwe deur aan de westzijde van garage Kempering. Iedereen is welkom. U hoeft zich voor het bezoek niet van tevoren aan te melden.

Sloop van de garage?
Eerder was het plan om garage Kempering te slopen. Net zoals garage Kralenbeek, Kouwenoord en Klieverink. Een aantal bewoners heeft aan stadsdeel Zuidoost gevraagd om nog eens goed te kijken of we de garage niet toch kunnen behouden. De gemeente onderzoekt of dat technisch mogelijk is.

Als het gebouw blijft staan
Als het mogelijk is dat het gebouw blijft staan, is er nog niet meteen een nieuw plan voor het gebouw. Ook als het gebouw gesloopt moet worden, gebeurt dat niet meteen. Dat betekent dat het gebouw in ieder geval nog een tijd blijft staan.

Het stadsdeel wil samen met de buurt kijken of en hoe het gebouw en de omgeving daarvan mooier, leefbaarder en veiliger kan worden gemaakt. Als de ideeën van de buurt haalbaar en betaalbaar zijn, gaat de gemeente ze uitvoeren.

Garage Kempering nu
Het gedeelte van garage Kempering dat echt de garage was, staat al lange tijd leeg. Ook is er een gedeelte voor kantoren. Dat deel is gekraakt. Op de begane grond zit een kerk: de Church of Pentacost.

Vragen en meer informatie
Kijk voor meer informatie over de K-buurt op amsterdam.nl/projecten/kraaiennest.
Neem voor vragen contact op met Jules Pollaert: j.pollaert@amsterdam.nl.


Eén reactie op “Bijeenkomst over nabije toekomst garage Kempering”

  1. Martijn van de Loos schreef:

    Wie geeft er om de kerk? Sloop gewoon het stuk afval dat je bouw noemt en verplaats de kerk ergens.

Kantershof en zo © 2019. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP