Basisschool Wereldwijs in Geerdinkhof is excellent - +

Basisschool Wereldwijs in Geerdinkhof mag zich excellent noemen. De Onderwijsinspectie maakte maandag alle bovengemiddeld goede scholen bekend. Ruim honderd scholen deden een aanvraag bij de inspectie, 79 daarvan voldoen aan de vereisten en hebben een eigen profiel waardoor ze vanaf maandag het predicaat excellent drie jaar lang mogen dragen.

Dat brengt het aantal scholen in Nederland dat excellent is op 191: 64 scholen in het primair onderwijs, 110 in het voortgezet onderwijs en 17 scholen in het speciaal onderwijs..
Maandagmorgen stonden de Amsterdams wethouder Onderwijs Marjolein Moorman en de Inspectie voor het Onderwijs bij basisschool Wereldwijs in Zuidoost. Schoolbestuurder Mariet Brouwers van Sirius is blij met de toekenning. “We willen de scholen in Zuidoost op de kaart zetten. Het beeld bestaat dat de scholen hier geen goed onderwijs geven, dat willen we bestrijden.”

Kritisch
Hoewel sommige scholen kritisch zijn op de excellentiecertificaten – zijn andere scholen dan minder goed? – vindt Brouwers het belangrijk om de kwalificatie wel te halen. “We willen laten zien dat de kwaliteit uitstekend is op onze scholen en dat onze kinderen voldoende resultaat halen.”

Ook vier scholen voor speciaal onderwijs in Amsterdam kregen (opnieuw) de kwalificatie ‘Excellent’. Het gaat om SO en VSO De Heldring , de Mr. G.T.J. de Jonghschool en de Alphons Laudyschool. Bron: Het Parool


Reactiesmogelijkheid gesloten.

Kantershof en zo © 2019. Alle rechten voorbehouden.

Powered by WordPress. Theme by BIGThemes.

Back to TOP